Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...»

Για το Άγιον Όρος συνομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.Νικόλαος με τον Θεολόγο-Εκπαιδευτικό κ. Ηλία Λιαμή, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» «Άγρια ή άγια παιδιά;» (video)

Στο "ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ", του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, προσκεκλημένος του Πρωτοπρεσβύτερου Βασίλειου Τσιμούρη, Αρχιερατικού επιτρόπου της Γ’ Αρχιερατικής περιφέρειας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ήταν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Βασών και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου & Κάσου, Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Μαυρολέων.
Η συζήτηση, που είχε ως κεντρικό θέμα «Άγρια ή άγια παιδιά;», πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...".


Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ο Θεός την διάθεση βλέπει και βοηθάει.

Ο Θεός την διάθεση βλέπει και βοηθάει- Αν τα χρόνια μας ζητήσουν κάτι παραπάνω και δεν έχεις πνευματική κατάσταση αλλά μόνο διάθεση, θα μπορέσεις να σταθείς;
Πως δεν θα μπορέσεις; Ο Θεός την διάθεση του ανθρώπου βλέπει και βοηθάει. Ύστερα, συχνά, σε δύσκολες στιγμές, και άνθρωποι που δεν φαίνονται για παλικάρια, δείχνουν μεγάλη παλικαριά.

Πώς θα προλαβαίνω να μη θυμώνω; - του γέροντος Παϊσίου

- Γέροντα, πώς θα ξεπεράσω τον θυμό;
- Σκοπός είναι να προλαβαίνης να μη φθάνης στον θυμό.
Και το γάλα, αν δεν προλάβης να το κατεβάσης από την φωτιά, μόλις φουσκώση, χύνεται.
- Πώς θα προλαβαίνω να μη θυμώνω;


Αρχονταρίκι - Αρχ.Χριστόδουλος στη Νεολαία Ομογένειας

Η εκπομπή "Αρχονταρίκι" με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο με τίτλο: "Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ομιλεί στη νεολαία της Ομογένειας της Κωνσταντινουπόλεως", η οποία προβλήθηκε από την ΕΤ-1 στις 09/08/1998.

Αρχονταρίκι - Μιά άλλη προσέγγιση του Αρχιεπισκόπου

Η εκπομπή "Αρχονταρίκι" με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο με θέμα: Μιά άλλη προσέγγιση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου, με καλεσμένο τον κ.Γιάννη Μαρίνο, η οποία προβλήθηκε από την ΕΤ-1 στις 31/05/1998.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος στο Αρχονταρίκι

Η εκπομπή "Αρχονταρίκι" με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο με καλεσμένο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Χριστόδουλο, η οποία προβλήθηκε από την ΕΤ-1 στις 11/04/1999.

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Μην κατακρίνουμε τον αμαρτωλό γιατί αυτός σήμερα εγώ αύριο...

«Γίνε κοινωνός στα παθήματα όλων, αλλά στάσου με το σώμα σου μακριά από όλους. Κανένα να μη ελέγχεις και κανένα να μη κατηγορείς για τη συμπεριφορά του, ούτε και τον πιο κακό. Άπλωσε τον χιτώνα σου πάνω σ' αυτόν που έφταιξε, και σκέπασε τον. Κι αν δεν μπορείς να φορτωθείς επάνω σου το φταίξιμό του και να δεχτείς για λόγου του την τιμωρία και την ντροπή, τουλάχιστον δείξε υπομονή και μη τον περιφρονήσεις». «Σκέπασε αυτόν που φταίει, όταν βέβαια δεν πρόκειται να σε ζημιώσει. Με τον τρόπο αυτό του δίνεις θάρρος, αλλά και συ κρατάς το έλεος του Θεού».

Ο Θεός την πρόθεση ζητάει και δίνει...



Κάποτε την ώρα που προσευχόταν ο αββάς Μακάριος στο κελί του, άκουσε μια φωνή που έλεγε:
«Μακάριε, δεν έφθασες ακόμη στα μέτρα των τάδε γυναικών αυτής εδώ της πόλης».
Το πρωί ο Γέροντας σηκώθηκε, πήρε το βαϊτικο ραβδί του κι άρχισε να οδοιπορεί για την πόλη. 

Ιδρώτας


 Ένας υποτακτικός, νέος στην ηλικία και καταγόμενος από πλούσια οικογένεια, ανέβαζε από την θάλασσα μέχρι την καλύβα τους το φορτίο στην πλάτη.
Από τον πολύ κόπο σαν να δυσανασχέτησε. Παρακάλεσε λοιπόν τον γέροντά του να του επιτρέψει να χρησιμοποιεί υποζύγιο, για να ανεβοκατεβαίνει ο ίδιος και να μεταφέρει τα απαραίτητα.

Που είναι ο Θεός; - Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

velimirovits_0031 (1) Τί αξία έχει αδελφοί μου, εάν μιλώ αιώνια για τον Θεό και ο Θεός αιώνια σιωπά; Μπορώ άραγε να υπερασπιστώ το δίκαιο του Θεού, εάν ο Θεός δεν το θέσει υπό την προστασία Του; Μπορώ να αποδείξω τον Θεό στους άθεους εάν ο Θεός κρύβεται;

Μπορώ να αγαπώ τα παιδιά Του, εάν Αυτός είναι αδιάφορος απέναντι στα παθήματά τους;

Το Μαγικό Χαρτάκι

Ένα μοναχός, που ζούσε σε κοινοβιακό μοναστήρι, πολεμούνταν από τους λογισμούς αναχωρήσεως από το κοινόβιο. Μία μέρα πήρε ένα χαρτί και κάθησε και έγραψε σ’ αυτό όλες τις αιτίες για τις οποίες οι λογισμοί του έλεγαν να φύγει.

Σχολή Γονέων Αγ. Νικολάου 10-11-2014

Την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:30 στις συναντήσεις της Σχολής Γονέων της ενορίας μας στο Πνευματικό Κέντρο (παραπλεύρως του Ι. Ναού) μίλησε η κυρία Αντιγόνη Λυμπέρη (Εκπαιδευτικός – Υπεύθυνη αγωγής Υγείας  Δ΄ Διευθύνσεως πρωτοβάθμιας εκπαιδεύσεως) με θέμα: «Επίλυση συγκρούσεων στην οικογένεια »

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Χειροτονία του Αρχιδιακόνου π.Επιφανίου Αρβανίτη 9-11-14

epifanios-108Παρακολουθείστε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακονου π. Επιφανίου Αρβανίτη που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 πατώντας εδώ.