Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Παροναξίας: ''Οι αρετές αυτές πρέπει να στολίζουν κάθε Ποιμένα της Εκκλησίας'' (ΦΩΤΟ)

DSC 4271Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη,εορτάστηκε η μνήμη του Μεγάλου Προστάτου των πτωχών, του ακοίμητου φύλακα των ναυτικών και του θεματοφύλακα των δογμάτων της Εκκλησίας μας, του Αγίου Νικολάου, στον ομώνυμο Ναό Του στην Καλλιθέα.
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος συμπαραστατούμενος από πλειάδα κληρικών με πρώτον τον Γενικόν Αρχιερατικόν Επίτροπον της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτην Συμεών Βολιώτην.


Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του λαμβάνοντας αφορμή από το Αποστολικό Ανάγνωσμα και σε συνδυασμό με το περίφημο Δοξαστικό των Αίνων της εορτής του Αγίου Νικολάου, τόνισε τις αρετές του Καλού Ποιμένος που διέκριναν τον ΄Αγιο που ακολουθούσε «τοις ίχνεσι» του Μεγάλου Αρχιποίμενος Ιησού Χριστού.
Οι αρετές αυτές πρέπει να στολίζουν κάθε Ποιμένα της Εκκλησίας και ιδιαίτερα τους Επισκόπους οι οποίοι καλούνται να εφαρμόζουν εμπράκτως την ρήση Του και συγχρόνως εντολή του Κυρίου «Ο Ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων».
Αντίστοιχα και το ποίμνιο καλείται να υπακούει στους ποιμένες του και να προσεύχεται γι’ αυτούς κατά την προτροπή του Αποστόλου Παύλου «πείθεσθε τοις ηγουμένοις υμών και υπείκετε» και «προσεύχεσθε αδελφοί υπέρ ημών».
Στο τέλος ο προιστάμενος του Ναού, Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Κλάδης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο , τους Πατέρες, όλους όσους συνέβαλαν για την άρτια οργάνωση της Πανηγύρεως και τέλος τον ευλογημένο Λαό του Κυρίου που κυριολεκτικά κατέκλησε τον Ναό.
Φωτο: Romfea.gr | Μωϋσιάδης
DSC 4156
DSC 4166
DSC 4169
DSC 4177
DSC 4181
DSC 4197
DSC 4199
DSC 4210
DSC 4260
DSC 4276
DSC 4285

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου