Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

"ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017" - ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ π. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Παρά τη δυνατή βροχή, εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό μας, για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Στεφάνου Αναγνωστόπουλου με θέμα: “Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν εν ή πορεύσομαι...", σύμφωνα με το πρόγραμμα των ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017”. 
Ο π. Στέφανος αρχικά ανέλυσε θεολογικά το ψαλμικό στίχο “Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν εν ή πορεύσομαι..." και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κεφαλαιώδες θέμα της πνευματικής ζωής, που είναι η νοερά προσευχή. Αντλώντας πολλά στοιχεία από τη Φιλοκαλία-Νηπτικούς Πατέρες, εξήγησε με απλά λόγια και με την πλούσια εμπειρία του, το πώς ο πιστός με ταπείνωση και επίγνωση της αμαρτωλότητάς του, μπορεί ακατάπαυστα να επικαλείται μέσα στην καρδιά του το έλεος του Θεού, δια της νοεράς προσευχής. 
Ο ομιλητής στο επίλογο του, προέτρεψε τους πιστούς να καλλιεργήσουν την αληθινή μετάνοια, που έχει ως αφετηρία της την αυτογνωσία, ως συνέχεια την ειλικρινή εξομολόγηση και ως αποτέλεσμα την παρουσία του Χριστού μέσα στην κεκαθαρμένη από τα δάκρυα καρδιά του ανθρώπου. 


Ιστοσελίδα: http://www.in-ad.gr
(c) 2017 Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου