Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Χειροτονία π. Χαραλάμπους Σαλίβερου 2019-01-19

Το Σάββατο 19 Ιαναουαρίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, ετελέσθη η εις διάκονον χειροτονία του ευλαβέστατου ιερόπαιδος και ιεροψάλτου του Ιερού Ναού Χαραλάμπους Σαλίβερου, προσφάτως νυμφευθέντος την εκ Καστορίας καταγομένη Αγάπη Κιόρα, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφανίου, τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων εκ της νήσου Θήρας, εις την οποία και θα υπηρετήσει, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων περιοχών, παρουσία πλήθους κόσμου. 

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την ευλογία να γίνει η χειροτονία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, απευθύνθηκε στον χειροτονούμενο με πατρικούς λόγους, και του επεσήμανε την σπουδαιότητα του διακονήματος που αναλαμβάνει από την ημέρα αυτή, σημείωσε δε: «Η μέχρι τώρα πορεία σου στην Εκκλησία αποτελεί εγγύηση της πνευματικής προόδου σου». 
Ο χειροτονούμενος Χαράλαμπος Σαλίβερος, στην πρωσφώνηση του μίλησε για την μεγάλη αξία της Ιερωσύνης και κάνοντας αναδρομή στην ζωή του, ευχαρίστησε όλους εκείνους οι οποίοι αποτέλεσαν μέρος του σχεδίου του Θεού ούτως ώστε να φτάσει αυτή η ευλογημένη ημέρα. 
Στο τέλος όλος ο κόσμος ευχήθηκε στον νέο Διάκονο να είναι Άξιος του υπουργήματος που αναλαμβάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου