Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου στην Ιερατική Σύναξη Ι. Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

προσθήκ κειμένου 23-11-2011
Γραφείο Ειδήσεων Amen.gr
Βαρυσήμαντη παρέμβαση στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, έκανε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος. «Πρέπει να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία», σημείωσε ο  Μητροπολίτης Νικόλαος ο οποίος συμφώνησε με την παρόμοια θέση του επιχωρίου Μητροπολίτη Βαρνάβα. Η κρίση, συνέχισε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, είναι οικονομική, πολιτική, κοινωνική και πνευματική. «Η οικονομική κρίση έρχεται και μας χτυπάει σαν αλόγιστη και αιφνιδιαστική φορολόγηση. Είναι τρέλα. Ένα πανικόβλητο κράτος, για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε, με κάποιο τρόπο χωρίς επεξεργασμένα μέσα του τα δεδομένα των προβλημάτων που υπάρχουν, αρχίζει να προσπαθεί να πάρει λεφτά από κάπου», είπε ο κ.Νικόλαος επισημαίνοντας ότι τόσα χρόνια το Κράτος έμαθε στους πολίτες έναν διαφορετικό τρόπο διαβίωσης.

Μίλησε ακόμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εκκλησιαστικά ίδρυμα εξαιτίας των φόρων που συνεχώς επιβάλλονται.
"Έχουν εκχωρηθεί όλα τα διεκδικητικά δικαιώματά μας εν μια νυκτί", τόνισε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας αναφερόμενος στη πολιτική διαχείριση της κρίσης. "Ξεπουλήθηκε η αξιοπρέπεια μας", πρόσθεσε ο κ.Νικόλαος ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα της χώρας.

Με απλό λόγο ο Μητροπολίτης Μεσογαίας απευθύνθηκε στους Ιερείς της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως περιγράφοντας την σημερινή δύσκολη πραγματικότητα αλλά και τις σκέψεις του για τον τρόπο συμβολής της Εκκλησίας στην στήριξη του δοκιμαζόμενου λαού.

Παρακολουθείστε το video με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου, αναρτήθηκε στο vimeo από τον κ.Λεωνίδα Εφραιμίδη.

1 σχόλιο:

  1. Ομιλίες σαν αυτή φωτίζουν και παρηγορούν τις ψυχές μας, αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή