Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Μητροπολίτης Νικόδημος Βαλληνδράς / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Πατρών Νικόδημος Βαλληνδράς (1915-2008), λειτουργεί στον Πάνσπετο Πατριαρχικό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 1988, συμπροσευχομένου στο Ιερό Βήμα του αοιδίμου Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πατρών Νικόδημος προσεφώνησε καταλλήλως και με θερμούς λόγους τον Πατριάρχη Δημήτριο, αναφερόμενος ιδιαιτέρως στο πρωτεύθυνον και στην οικουμενικότητα της Μεγάλης Εκκλησίας. 

 Με τον Μητροπολίτη Πατρών συλλειτούργησαν: ο αμείμνηστος εφημέριος του Πατριαρχικού Ναού π. Παναγιώτης Τσινάρας και οι Διάκονοι Απόστολος (νυν Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων) και Θεόληπτος (νυν Μητροπολίτης Ικονίου). Έψαλαν: στον δεξιό χορό ο τότε Λαμπαδάριος Βασίλειος Εμμανουηλίδης και στον αριστερό ο τότε Α΄ Δομέστικος Ιωάννης Χαριατίδης. 

Στο Ιερό Βήμα διακρίνονται επίσης: από αριστερά προς δεξιά ο πρ. Ίμβρου και Τενέδου και νύν Μοσχονησίων Κύριλλος, ως Σελευκείας, ο μ. Ηράκλειας Φώτιος, ως Ίμβρου και Τενέδου και ο πρ. Χαλκηδόνος και νυν Νικομηδείας Ιωακείμ, ως Μήτρ. Μελιτηνής, που είναι με εγκεφαλικό από το 2002 στο Αμερικανικό νοσοκομείο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου