Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ελάτε..!

Ελληνικά νιάτα, ελάτε να αναστήσουμε τα ωραία και μεγάλα μας ιδανικά. Πείτε το. Φωνάξτε το. Διαλαλείστε το. Τα ιδανικά μας είναι Θρησκεία, Πατρίδα, οικογένεια, τιμή, ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατία, αγιότητα, τελειότητα.
Μεγάλα και λαμπρά τα ιδανικά μας. Υπερχρονικά και αιώνια. Αρχαία αλλά και πάντα νέα. Ένδοξα και πολυθέλγητρα. Χιλιοτραγουδημένα...


" Η πίστη του Θεού μας η αγία, κι' η άδολη αγάπη του σπιτιού, μαζί με την αγνή φιλοπατρία, στα στήθια μας χαρμόσυν΄ ας κλειστούν".

Έτσι τα τραγούδησε ο αγωνιστής και πιστός ποιητής Γεώργιος Βερίτης. Τα νοιωθε καθοδηγητικά και φωτιστικά στη ζωή του. Τα ζούσε με παλμό και χάρη.

Και εσείς, σύγχρονα ελληνικά νιάτα, κλείστε τα αυτιά σας, σαν τον Οδυσσέα, στις αρνησίθρησκες και απάτριδες σειρήνες που ακούγονται στο κάθε σας βήμα. Σκοπός τους είναι να σας πλανέψουν, να σας αποπροσανατολίσουν, να σας ναυαγοτσακίσουν. Γύρω σας, όλοι κι απο παντού, να σας μαράνουν ζητάνε, της καρδιάς κάθε όμορφο λουλούδι. Να σας κλέψουν των ιδανικών το θησαυρό. Μέσα μαζικής ενημέρωσης, ραδιόφωνο, τηλεόραση, έντυπα, εφημεριδογράφοι, προπαγανδιστές με χίλια πρόσωπα, έχουν ξεσηκώσει ενα άγριο και ανόσιο και ανίερο πόλεμο, που δεν έχει ξαναδεί ο τόπος μας. Στόχος τους η εκκλησία, η θρησκεία, η ηθική, οι πιστοί και δραστήριοι χριστιανοί, οι κληρικοί, οι μοναχοί, οι ναοί του Κυρίου, η οικογένεια, ο θρησκευτικός γάμος, η συζυγική τιμή, η ελληνική παιδεία..

Αγωνίζονται με μανία να γκρεμίσουν τα πάντα. Να μη μείνει τίποτε όρθιο. Η πλύση εγκεφάλου καθημερινό τους έργο. Σκοταδιστές και παρανοϊκοί, της νύχτας και του πνεύματος τυμβωρύχοι, να συλήσουν ζητάνε των ιδανικών τον ανεκτίμητο πλούτο. Την αναθεώρηση - δηλαδή κακοποίηση - της ιστορίας, τη θεωρούν κατόρθωμα και αποκάλυψη. Είναι περήφανοι για τα υποπροϊόντα μιας μονοδιάστατης μυωπικής προόδου και μιας ψεύτικης κουλτούρας, που είναι ουσιαστικά παλιμβαρβαρισμός.

Αγαπητέ φίλε, συ που διαβάζεις τούτες τις γραμμές, μη σε γελάσουνε πονηροί άνθρωποι και γόητες που δεν είναι παρα ' πλανώντες και πλανόμενοι' . Μη σε παρασύρουν με τις φανφαρονικές και φτηνές συνθηματολογίες τους, σε μονοπάτια πλάνης και απώλειας.

Κράτα γερά της πίστης το τιμόνι. Μείνε για πάντα "καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού". Ακριβοφύλαξε τα ιδανικά σου. Έτοιμος να σαι πάντα να τα υπερασπίζεις απο κάθε επιβουλή. Μάθε πως ένας - όταν είναι με τον Χριστό - αποτελεί συντριπτική πλειοψηφία ενάντια σ΄ολες τις δυνάμεις του κόσμου. 

Δεν εισαι μόνος. Είναι πολλοί οι νέοι με ιδανικά. Πολλοί οι σημαιοφόροι. Πολλοί οι μαχητές. Πολλοί που φυλάνε ηρωικές Θερμοπύλες.

Πάρε και συ τη σκυτάλη των ωραίων ιδανικών και τράβα τον δρόμο σου περήφανος και γενναίος. Σαν άλλος Φειδιππίδης, τρέξε γοργοφτέρουγος για να φέρεις παντού το μήνυμα της χαράς, της δύναμης και της νίκης.

Τ΄ αύριο σίγουρα θα γίνει καλύτερο απο το χτές. Θα το κάμει ο Χριστός και με το δικό σου αγώνα.

πηγή: Βιβλίο " Τα ιδανικά μας "- Μιχαήλ Ε. Μιχαηλίδη  
http://posoagapo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου