Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Σχέση Συζύγων..

Η επιδίωξη της προσωπικής αναπτύξεως και το συμφέρον της οικογένειας πρέπει διαρκώς να εξισορροπούνται. Η αυτοαπασχόληση και η απασχόληση με την οικογένεια, δεν πρέπει να αποκλείουν το ενα το άλλο. Και τα δυο πρέπει να προστατευθούν και να καλλιεργηθούν.


Η ζωή εχει κάποια αξία οταν είναι μια πνευματική περιπέτεια, που εχει εναν ανώτερο σκοπό. Η συζυγική σχέση ολοκληρώνεται πραγματικά, οταν οι σύζυγοι συνειδητοποιήσουν απο κοινού οτι ο γάμος τους και η προσωπική τους ύπαρξη είναι θεμελιωμένα πάνω στο θεμέλιο της Χάριτος του Θεού, που είναι η Αγάπη, πέρα και πάνω απο κάθε ανθρώπινη αγάπη.

Οι άνθρωποι απογοητεύονται και γίνονται δυστυχισμένοι, οταν δεν καταφέρουν να ικανοποιήσουν το πνευματικό μέρος της ύπαρξης τους.

Οι σύζυγοι δεν είναι ανάγκη μόνο να προσαρμοσθούν ο ενας στον άλλο, αλλα πρέπει να προσαρμοστούν επίσης και στην ζωή ( την νέα ) και στον Θεό.


Κάθε οικογένεια εχει ανάγκη απο μια πεποίθηση, και απο εναν ανώτερο - απώτερο σκοπό για τους αγώνες της.

Η χριστιανική παράδοση προσφέρει αξίες που δίνουν την απαραίτητη προοπτική στην ζωή του ανθρώπου, και φέρνει στον άνθρωπο το πνεύμα της Αγάπης, στην υψηλότερη του διάσταση και με τον πρακτικότερο τρόπο.

Όταν οι σύζυγοι φροντίσουν για την σωστή θεμελίωση του γάμου τους, θα αισθάνονται πιο ασφαλείς, και θα εχουν επίσης το πολυ παρήγορο συναίσθημα, οτι το σπίτι τους είναι μέρος της Βασιλείας του Θεού.
Τότε αισθάνονται οτι ΄κτίζουν΄ μαζί με τον Θεό!

Όταν οι σύζυγοι βρίσκονται κοντά στον Θεό, το πνεύμα του Θεού κάνει γνησιότερες και πληρέστερες τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια.
Η πνευματική ζωή είναι βαθύτατα προσωπική.

Γι' αυτό οι στιγμές της κοινής πνευματικής εμπειρίας.. είναι οι πιο τρυφερές και οι πιο ανεκτίμητες σε μια σχέση.

Μόνο η υπερφυσική Αγάπη , ο σύνδεσμος της φιλίας του ανθρώπου με τον Θεό, μπορεί να δημιουργήσει δεσμούς, αρκετά δυνατούς, για να αντισταθούν στις περιπέτειες , τα κτυπήματα, και όλες τις αναπότρεπτες δοκιμασίες, μιας μακρόχρονης κοινής ζωής.

Μόνο η Θεία Χάρη μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στους συζύγους, να υπερβούν όλες τις μικρές καθημερινές μιζέριες, τις διαρκώς αναφυόμενες αντιθέσεις και συγκρούσεις ενδιαφερόντων που ξεπετιούνται σαν ζιζάνια απ΄την ρίζα της ανθρώπινης αμαρτωλότητας.

Gordon Allport: ' Η ωριμότητα απαιτεί.. ξεκάθαρη αντίληψη για τον σκοπό της ζωής.. ή περιληπτικά μία ολοκληρωμένη φιλοσοφία ζωής'

Για να μπορέσει κανείς να καλλιεργήσει μια στενή μακροχρόνια σχέση, χρειάζεται μια στερεή αυτοεκτίμηση. Η πεποίθηση του ανθρώπου οτι συνδέεται και είναι αποδεκτός απο το πνεύμα του Θεού, είναι μια συνεχής πηγή αισθήματος αυτοαξίας.

Ο άνθρωπος δημιουργεί την φιλοσοφία του για την ζωή, απο τις πηγές των βασικών του σχέσεων, και αυτές οι σχέσεις στην συνέχεια αναπλάθονται με την επίδραση της πίστεως του, των αξιών του, και των πεποιθήσεων του για την ζωή.
Paul Tournier ' Το να βρεί κανείς το κλειδί για την κατανόηση του μυστηρίου της ζωής, είναι ενα εσωτερικό βίωμα, μια ανακάλυψη, μια μεταστροφή, κι οχι απλώς απόκτηση νέων γνώσεων. Μπορεί να έχει διαβάσει πολλά βιβλία, να έχει ακούσει πολλά κυρήγματα.. και ομως είναι ενα μάλλον ασήμαντο γεγονός που ξαφνικά τον αγγίζει.. μια λέξη.. μια συνάντηση.. ένας θάνατος.. μια ανάρρωση.. μια ματιά ή ενα φυσικό γεγονός.. Τέτοια χρησιμοποιεί ο Θεός για να αγγίξει τον άνθρωπο.

Η συζυγική πίστη σε εναν υγιή γάμο αν και μπορεί κάποτε να προκαλέσει κάποια πίεση, αποτελεί μια ευκαιρία για την βίωση συγκλονιστικότερων και ικανοποιητικότερων μορφών ενώσεως.

Ο προφήτης Μαλαχίας διαπίστωσε πριν απο πολλούς αιώνες, οτι χωρίς την παρουσία του Θεού, ο γάμος δεν είναι δυνατός και υπέδειξε στους Ιουδαίους οτι ενα απο τα πρώτα συμπτώματα της αποστασίας τους ηταν η διάσπαση των συζυγικών τους σχέσεων.

Όταν η αγάπη δεν προέρχεται απο τον Θεό, και το Πνεύμα του Θεού, παύει να υπάρχει οταν αλλάζουν οι περιστάσεις..

Η Αγάπη εξαντλείται γιατί ειναι ανθρώπινη.

Δεν εξαντλείται οταν και οι δύο Αγαπούν μέσα απο την Αγάπη του Θεού..!
http://posoagapo.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου