Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Κατασκήνωση ΠΕΜΠΤΗ 20.6.2013



Πέμπτη 20 Ιουνίου και η ημέρα μας ξεκίνησε με την Προσευχή, και συνεχίστηκε με προβολή ταινίας στο κινητό Mini Planetarium για κάποιες από τις ομάδες και σερβίρισμα του δεκατιανού από κάποιες άλλες.
Πολλές οι νέες εμπειρίες των κατασκηνωτών σήμερα, καθώς μετά το δεκατιανό το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Μουσείο. Εκεί τα παιδιά, με την καθοδήγηση του πυροσβέστη κ. Χρήστου είδαν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, διάφορα χρήσιμα αντικείμενα και εργαλεία των πυροσβεστών, στολές και προστατευτικά κράνη, μινιατούρες πυροσβεστικών οχημάτων, πλοίων και αεροπλάνων αλλά και φωτογραφικό υλικό. Άκουσαν χρήσιμες οδηγίες για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και την προστασία του εαυτού τους. Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε στους μεγαλύτερους η Αίθουσα Μνήμης, με τα ονόματα των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος πυροσβεστών.
Η επιστροφή μας έγινε υπό τους ήχους του Ύμνου της Κατασκήνωσης αλλά και των κραυγών των ομάδων και άλλων τραγουδιών που όλοι μαζί οι κατασκηνωτές απέδωσαν στο πούλμαν. Ακολούθησε το μεσημεριανό γεύμα, με έναν καταπληκτικό μουσακά από τα χέρια των κυριών της Νεότητάς μας, που καθημερινά φροντίζουν τα παιδιά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!
Η τέταρτη μέρα τελείωσε με τη δημιουργία «ξιφία από πλαστελίνη», που οι κατασκηνωτές έφτιαξαν σε ομαδικό πνεύμα.

 Ακολουθούν φωτογραφίες από τις δραστηριότητες μας


 



































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου