Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ο Εορτασμός της Μνήμης Αγίου Νικολάου στη Καλλιθέα (Β' μέρος)

Με κάθε Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκε στην Καλλιθέα η μνήμη του Προστάτου και Εφόρου της ενορίας του Αγίου Νικολάου.
Την  παραμονή της Εορτής, στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κύριος Γαβριήλ, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ συμμετείχε πλειάδα Ιερέων και πλήθος πιστών που κατέκλεισε από νωρίς τον Ιερό Ναό και τους περιβάλλοντας χώρους.
Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος ανέλυσε το απολυτίκιο του Αγίου τονίζοντας την σημασία της πίστεως της πραότητας και της αγάπης, αρετών δια των οποίων εκοσμείτο ο Άγιος Νικολάος. Στο τέλος συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Νικόλαο Κλάδη και τους πατέρες που υπηρετούν στο Ναό για την άριστη συνεργασία, αποτέλεσμα της οποίας είναι το θαυμαστό έργο που επιτελείται στην ενορία.
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας χοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κύριος Παντελεήμων, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώταος αρχιμανδρίτης π. Κάλλιστος Ροδόπουλος ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις έκλεισαν με τον μεθέορτο Εσπερινό, τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου ανά τας οδούς της πόλεως της Καλλιθέας, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ναζιανζού κυρίου Θεοδωρήτου και τη συμμετοχή του Δημάρχου και των αρχών της πόλεως και πλήθους πιστών.

Φωτο Μωϋσιάδης







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου